Emma Björling - sång
Anna Lindblad - fiol
David Eriksson - nyckelharpa
Petrus Johansson - gitarr
Martin Norberg - slagverk

Med en internationell glesbygdsnerv har Lyy skapat ett sound och ett sväng där musiken talar och berättelser ljuder. Deras konserter karaktäriseras av en smittande musikalisk glädje och ett humoristiskt sätt att se på livet och dem själva.

Lyy bildades 2006 och har sedan dess blandat traditionell och nyskriven folkmusik med pop, rock och tunggung i en varm och humörseggande legering. Deras låtar har ofta ett positivt budskap och vittnar om en upplyftande livssyn. Medan sångtexterna berättar historier om livet förr och nu, och fiolen och nyckelharpan betonar dynamiken i handlingen, bygger gitarr och slagverk rytmen och svänget kring låten. På så sätt berättar de alla historien tillsammans.

Musiken är en blandning av svensk traditionell musik och influenser från uppväxten i den moderna världen. Detta ger Lyys musik en ljus och fräsch känsla. Som Folkworlds Tom Keller en gång beskrev: "Detta är rättfram svensk folkmusik med några jazziga förtecken, lättsam lämnar den den nordiska melankolin bakom sig. Intrycket är en midsommarnatt, full av vitalitet och livsglädje.” Och Svenska musikmagasinet Lira: "Musiken är lustfylld, medryckande och energiskt driven, ibland närmast rockig till strukturen. Men lika ofta avskalat eftertänksam med skira medeltidsklanger.”
Lyy har uppträtt på alla de stora folkmusikfestivalerna och folklubbarna i Sverige, och ett stort antal festivaler och scener runt om i Europa och Kanada så som Skottlands Celtic Connections, och Kanadas Vancouver Folkmusik Festival, Sunfest och Memoire et Racines.

Lyy har släppt tre kritikerrosade album: "Lyy" 2010, "Två" 2012, och "Tre" 2016.

David Eriksson
- nyckelharpa -

David Eriksson fick följa med på föräldrarnas dansbandsspelningar så tidigt som det var möjligt. Han började sjunga och spela piano i unga år och upptäckte nyckelharpan via Nordman och andra folkrockband. Från den stunden var han fast. Han har studerat på Erik Sahlström-Institutet i Tobo och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han tagit både kandidatexamen och pedagogexamen. David har tagit emot ett flertal priser och stipendier och är en av Sveriges främsta nyckelharpister. Han arbetar med undervisning, spelar med bl.a. Nyckelharpsorkestern samt frilansar.

Anna Lindblad
- fiol-

Anna Lindblad lärde tidigt känna folkmusiken genom sina föräldrar. Hon började spela fiol när hon var nio år då hon sedan flera år dansat mycket folklig dans. Hon fick den ärofyllda titeln Riksspelman 2003. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hon tagit både en kandidatexamen och en Masterexamen i svensk folkmusik. Ett av studieåren spenderade Anna som utbytesstudent på the Irish World Academy of Music i Limerick och hon har också rest till Quebec i Kanada ett flertal gånger för att lära sig och spela deras folkmusik som hon älskar. Anna spelar också i banden Pelios, Folk-All-in-Band (FAB), Lindblad & Co och Lily Mountain Band.

Petrus Johansson
- gitarr -

Petrus fick sitt musikintresse från sin far, som var klassisk flöjtist. Petrus började spela gitarr och bas, mestadels jazz och rock, vid en tidig ålder. Under sina universitetsstudier mötte han Emma och tillsammans började de spela svensk folkmusik. Han är utbildad gitarr- och baslärare och har arbetat som pedagog vid Musikhögskolan Ingesund samt ett flertal kulturskolor och folkhögskolor. Han arbetar också som frilansmusiker och har spelat med bl.a. Mats Berglund, Svante Thuresson m.fl.

Emma Björling
- sång -

Emma har sjungit i kör sedan hon var sex år gammal och studerade både jazz och klassisk musik innan hon följde hjärtat tillbaka till folkmusiken som hon som liten hörde sin farfar spela på fiol. Hon har studerat svensk folkmusik (Kungl. Musikhögskolan i Stockholm) och sångpedagogik, musikteori och ensembleledning (Musikhögskolan Ingesund). Emma undervisar på Framnäs folkhögskola, Musikhögskolan i Piteå, leder workshops i svensk folkmusik, skriver arrangemang för körer och vokalgrupper samt är medlem i grupperna Kongero och Baravox. Emma har också turnerat mycket runt om i världen med det internationellt kända folkmusikbandet Ranarim.

Martin Norberg
- slagverk -

Martin växte upp i en familj där musik alltid varit en självklarhet. Hans far, klarinettisten och den lokala balkanstjärnan samt hans mor, konsertpianisten utgjorde basen för ett liv där praktisk taget inget annat än musik existerar. Martin började tidigt inrikta sig mot folk- och världsmusik, vilket så småningom utmynnade i kandidatexamen och lärarexamen i saxofon, slagverk och flöjt inom både jazz och folkmusik. Martin jobbar nu som lärare på Musikhögskolan Ingesund och frilanserar som musiker. Han har spelat med musiker som Orientexpressen, Göran Månsson, Lasse Sörlin, Nils Landgren, Lagayla Frazier m.fl.